mandag den 7. maj 2012

Multimodalt farvedigt

Her er et eksempel på et multimodalt digt om farvers mange betydninger. Det er produceret udfra en opgave i kapitlet Farvesprog i Plot 4, hvor eleverne skal udvide deres forståelse for farvers mange betydninger. Farver bruges både i skrift og billeder som bærere af kulturel betydning. Viden om farvernes kulturelle betydning er væsentlig for kunne læse fiktivt og afkode merbetydninger i tekster. Det støtter eleverne i at læse med fordobling (Bo Steffensens begreb).

Det multimodale farvedigt herunder kan bruges som inspiration for eleverne til løsning af opgaven. Jeg har produceret den i Skoletubes værktøjsprogram Moviecut, der er let at anvende og så er der direkte adgang til at bruge lovlig musik og billeder.  

Links om farvernes betydning
Om farvernes betydning - for børn


4 kommentarer:

 1. Det ser virkelig godt ud. Jeg har forsøgt at finde den som app, men får ikke noget frem når jeg søger på Moviecut. Hedder appen noget andet?
  v h Dorthe Eriksen

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe. Skønt du kan bruge det:-)
  Der er pt kun app til iphone men der skulle meget snart komme til android også - altså til alle andre smartphones.
  Vh Trine

  SvarSlet
 3. Ok nu har jeg forstået det. Skoletubeappen har jeg. Jeg har eksperimenteret med at bruge appen iMovie på iPaden, men jeg savner lige præcis nogle af de funktioner, der er i Moviecut, så derfor tænkte jeg, at det ville være super, hvis det program kom som app.

  SvarSlet
 4. App´en har i øvrigt slet ikke alle de samme redigeringsfunktioner som MovieCut har på almindelig hjemmeside.

  SvarSlet