lørdag den 27. august 2011

Booktrailer

Produktion af booktrailers øger elevernes læselyst og udvikler deres formidlingskompetencer. Erstat den kedelige boganmeldelse med engageret kommunikation om bøger. 8. kl og deres dansklærer, Ulla Glædesdahl, har her forsøgt sig med genren og det er kommet nogle kreative eksempler ud af.De har valgt en bog, de ville reklamere for, nedskrevet hvorfor den er god og hvem de ville anbefale den til. Herefter skulle de finde en interessant og anderledes måde at formidle deres budskab. De skulle tænke i filmiske virkemidler.
De har optaget filmen i Moviecut på skoletube.dk og optaget med det indbyggede webcam i en bærbarcomputer.

Lad eleverne kommenterer på deres egen og hinandens booktrailers efterfølgende. Hvordan vil de selv evaluerer deres produkt og arbejdsprocessen? Lever det op til de fastfaste faglige mål? De samme overvejelser kan ligge til grund for deres kommentering af de andres booktrailers.

Booktrailers er en genre med et stort potentiale.

Det er oplagt at starte med se på professionelle booktraileres. Høst & Søn har nogle professionelle booktrailers for børne- og ungdomslitteratur. Hvordan gør de? Hvilke virkemiddel benytter de sig af? Brug dem som eksempeltekster som eleverne kan læne sig op af, når de skal producere en selv.

Rigtig god fornøjelse. Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar